Jezik / Language

Ustanova Toma Križnarja
Turistična 4
4202 Naklo


Ustanova, ki jo je ustanovil Tomo Križnar s podporniki, producira dokumentarne filme in knjige, ki imajo cilj pridobiti zavest človeštva o pomenu zaščite staroselskih ljudstev na področij v vojnah tujih interesov za nadzor naravnih virov.

 

Prosimo donirajte za produkcijo novega dokumentarnega filma o razmerah v najteže dostopnih gorah Kauniaro.

PROSIMO, PRISPEVAJTE IN NAM POMAGAJTE DOKONČATI FILM IN ZAUSTAVITI ŠIRJENJE GOBAVOSTI.


                   TRR:
    SI56 0400 1004 8620 172
                   BIC:
             KBMASI2X

 


 
 

 

 

 

Humanitarna ustanova H.O.P.E.

Letališka cesta 29
1000 Ljubljana
www.hope.si

Donacije za kamere in internet
TRR:
   SI56 6100 0000 1846 742

BIC: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Internet in kamere 


Ustanovo je po vrnitvi iz Darfurja ustanovil Klemen Mihelič s podporniki. Namen ustanove je zbiranje prispevkov za video nadzor konfliktnih območij v obliki miniaturnih video kamer, mini prenosnikov in satelitskih anten za internet. 

Obe ustanovi tesno sodelujeta. 

 
Klemen Mihelič predstavlja miniaturne kamere ženskam v taborišču na čadsko-sudanski meji

Celoten film
Eyes and Ears of God
na YouTube

Ustavimo genocid nad staroselci v Sudanu

Protestno pismo

Vsem, ki vam je mar

Spoštovani!

Od izbruha nove vojne v Nubskih gorah 6. junija 2011 je minilo skoraj trideset mesecev. Odkar so 1. julija 2011 zapustile prizorišče vse agencije OZN skupaj s praktično vsemi humanitarnimi organizacijami, profesionalnimi opazovalci in mediji pa je minilo skoraj devetindvajset mesecev.

Staroselski ljudje v Nubskih gorah, provinci Modri Nil in Abyei in v Darfurju, torej na vsej meji med odcepljeno in 9. julija 2011 ob prisotnosti predstavnikov vseh najpomembnejših institucij na planetu razglašeno novo državo Republiko Južni Sudan in stotriindevetdeseto članico OZN, se ves ta čas praktično sami soočajo z iztrebljevalci, ki jih po zraku in zemlji pošilja na Mednarodnem sodišču v Haagu največjih grozodejstev obtožena vojaška diktatura pod vodstvom Omarja Bashirja v Kartumu.

V imenu civilistov, mater in očetov, otrok in starcev in bolnikov, ki jih vsak dan bombardirajo z v Rusiji izdelanimi bombniki Antonov in s kitajskimi bojnimi letali MIGi in jih oblegajo na oklepnih vozilih, tankih, konjih in kamelah sudanska vojska, arabske milice, plačanci iz celega Sahela in vojni dobičkarji celega sveta ... in v našem imenu – nekaj tujih prič, ki poskušamo domorodnim ljudem pomagati kričati na pomoč s pomočjo kamer, računalnikov in satelitskih povezav, ki jih učimo uporabljati za dostop v svetovni splet in v vašo zavest – iz dna duše, srca in pameti protestiramo proti vsem globalnim in nacionalnim institucijam, ki ne opravljajo dolžnosti, za katere smo jih ustanovili in jih človeštvo tudi plačuje.

Od Varnostnega sveta OZN zahtevamo, da od genocidnih samodržcev v Kartumu pri priči doseže "no flying zone" in konec bombardiranja najbolj nedolžnih. Od humanitarnih organizacij, ki so tako strahopetno zapustile najbolj ogrožene v času, ko jih najbolj potrebujejo, zahtevamo, da s preganjalci takoj spogajajo humanitarne koridorje, po katerih se bo na žrtvenik človeštva, kakršno je leta 2013, lahko takoj prebila osnovna človekoljubna pomoč (sredstva za lajšanje bolečin, hrana, osnovne šolske potrebščine ...). Še prej pa od največjih medijskih hiš zahtevamo, da takoj prekinejo veliki "COVER UP" in se nam pridružijo v srcu teme na meji med obema Sudanoma, tako kot narekuje njihova sveta misija in osnovno človeško sočutje.

Teden dni po začetku nove vojne v Republiki Južni Sudan, ki jo podobno kot v provincah na severni strani meje s taktiko "ubij sužnja s sužnjem" prav tako na skrivaj orkestrira genocidna vojaška diktatura v Kartumu in grozi, da bo zaradi malodušja svetovne skupnosti - še posebej Varnostnega sveta OZN in njenih agencij, ki so včeraj začele evakuirati svoje osebje - omogočila še eno Ruando in Srebrenico, vas vse, ki vas bo ta protest dosegel, prosimo: zbudite se! Prosimo: usmerite pozornost v oba Sudana! Na zgodovinski preizkušnji smo vsi, ki nam je še mar!

Hvala!

Želimo vam vesel božič in srečno novo leto.

Za ekipo projekta "Oči in ušesa boga"- Tomo Križnar, Nubske gore, 13. december 2013

      

Copyright © 2017. All Rights Reserved.