Jezik / Language


Tomo Križnar Foundation
Turistična 4
4202 Naklo

PLEASE DONATE AND HELP US TO FINISH THE PRODUCTION OF DOCUMETARY FILM AND STOP SPREADING LEPROSY.

IBAN:

SI56 0400 1004 8620 172

SWIFT / BIC: KBMASI2X

 

 

Humanitarian Foundation H.O.P.E.
Letališka cesta 29
1000 Ljubljana

http://hope.si/en/home/

 

Donations for cameras and drones
IBAN:
SI56 6100 0000 1846 742

SWIFT / BIC: HDELSI22
Purpose: Drones and cameras 

Rotting 2022 - Trailer

 

Jamous in Križnar nagovorila evroposlance

Koordinator humanitarne pomoči na področjih, ki jih v Darfurju nadzorujejo uporniki namočnejše frakcije JEM Suleiman Jamous in Tomo Križnar sta včeraj v parlamentu EU v Strasbourgu poročala o nevarnosti nove vojne za nafto in vodo med supersilami v Sudanu in nagovorila institucije EU naj se aktivno vključijo v zaščito ogroženega nedolžnega civilnega prebivalstva. Jamous je obvestil, da sistem miniaturnih video kamer, s katerimi sta opremila žene v taboriščih in na bojiščih Križnar in Mihelič decembra učinkuje bolj kot 20.000 vojakov Afriške unije pod čeladami OZN. Križnar je prosil delegate vseh ostalih 26 članic EU naj sledijo zgledu slovenskega Parlamentarnega Odbora za zunanjo politiko, ki je obljubil, da bo vladi predlagal, naj opremi žrtve klimatskih sprememb in z njimi povezanega razpadanja socialnega tkiva v Sahelu z video nadzorom in vrtalnimi napravami za iskanje preostale vode.

Dogodek se je razvil v strastno debato ko sta s svojimi izkušnjami in največjimi simpatijami podprli oba aktivista Ana Gomes, vodja parlamentarne delegacije EU in Veronique de Keyser vodja delegacije EU, ki sta spremljali predsedniške volitve v Sudanu koncu meseca in prvič jasno in glasno izjavili, da volitve za svetovno skupnost niso bile samo nestandardne, kot sta zavzeli stalisce ZDA in EU, ampak tudi popolnoma ponarejene. Jamous je dal za primer tudi zadnje laži sudanskih agencij, ki so jo koncu prejšnjega tedna povzeli vsi največji svetovni mediji, da so vladne sile zavzele glavno trdnjavo JEM v Jebel Moon in pobile 108 in ujele 60 pripadnikov najožjega vodstva JEM. JEM se je po njegovih besedah zato, da med hudimi napadi po zemlji in zraku ni ogrozil civilnega prebivalstva že teden prej umaknil iz gora. Če so koga ujeli in pobili so bili to ponovno in kvečjemu nedolžni civilisti.

Charles Goerens, MP Luxemburg je na seji popoldne postavil ostro vprašanje zakaj se EU do sudanskih oblasti vede tako medlo in dvolično.

V nastopu, ki ga je v evropskem parlamentu organiziral Ivo Vajgl in sta mu od slovenskih predstavnikov prisostvovala tudi Tanja Fajon in Zoran Thaler, sta aktivista za človekove pravice vsem prisotnim razdelila DVD z nagrajenim celovečernim dokumentarnim filmom “Dar Fur –Vojna za vodo”, ki je nastal v sodelovanju z Majo Weiss in aktiviral civilno družbo da je ustanovila novo človekoljubno organizacijo H.O.P.E, ki se posilstvom in smrti v Darfurju zoperstavalja ne da bi njeni člani in podporniki pri tem služili.

Jamous in Križnar sta z podporno ekipo odpotovala v Paris, kjer bosta danes popoldne sprejeta v pisarni za Afriko na francoskem ministrstvu za zunanje zadeve

Tomo Križnar, med potjo, 19.maj 2010

       

Icons by wpzoom.com
Copyright © 2011. All Rights Reserved.