Jezik / Language

Ustanova Toma Križnarja
Turistična 4
4202 Naklo


Ustanova, ki jo je ustanovil Tomo Križnar s podporniki, producira dokumentarne filme in knjige, ki imajo cilj pridobiti zavest človeštva o pomenu zaščite staroselskih ljudstev na področij v vojnah tujih interesov za nadzor naravnih virov.

 

Prosimo donirajte za produkcijo novega dokumentarnega filma o razmerah v najteže dostopnih gorah Kauniaro.

PROSIMO, PRISPEVAJTE IN NAM POMAGAJTE DOKONČATI FILM IN ZAUSTAVITI ŠIRJENJE GOBAVOSTI.


                   TRR:
    SI56 0400 1004 8620 172
                   BIC:
             KBMASI2X

 


 
 

 

 

 

Humanitarna ustanova H.O.P.E.

Letališka cesta 29
1000 Ljubljana
www.hope.si

Donacije za kamere in internet
TRR:
   SI56 6100 0000 1846 742

BIC: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Internet in kamere 


Ustanovo je po vrnitvi iz Darfurja ustanovil Klemen Mihelič s podporniki. Namen ustanove je zbiranje prispevkov za video nadzor konfliktnih območij v obliki miniaturnih video kamer, mini prenosnikov in satelitskih anten za internet. 

Obe ustanovi tesno sodelujeta. 

 
Klemen Mihelič predstavlja miniaturne kamere ženskam v taborišču na čadsko-sudanski meji

Celoten film
Eyes and Ears of God
na YouTube

FUNDACIJA CINEMA FOR PEACE BO PODPRLA AKCIJO ZA VIDEO NADZOR DARFURJA

Humanitarni koordinator darfurskih upornikov Suleiman Jamous, ustanovitelj Humanitarne ustanove H.O.P.E. (www.hope.si) Klemen Mihelič in Tomo Križnar so se 20. avgusta v frankfurtski restavraciji Ivory club sestali z Jakom Biziljem, ustanoviteljem fundacije Cinema for Peace in se dogovorili, da bo Cinema for Peace pomagal pri projektu video nadzora Darfurja z zbiranjem prispevkov.

Cinema for Peace podpira smetana modernega Hollywooda od Georga Clooneya do Angeline Jolie in politiki od Gorbachova do Gensherja (glej www.cinemaforpeace-foundation.com/ ...).

Jaka Bizilj je obljubil prvo veliko akcijo zbiranja prispevkov s pomočjo slavnih osebnosti in filmskih zvezd, ki so se prvi zavzeli za največjo slovensko humanitarno akcijo Svet za Darfur pod pokroviteljstvom tedanjega predsednika dr. Janeza Drnovška že leta 2006, za božič na veliki Gala prireditvi Cinema for Peace v New Yorku.

Miniaturne video kamere, mali prenosni računalniki in satelitski telefoni, ki sta jih lani dobavila Mihelič in Križnar, so se po Jamousovih besedah izkazali za bolj učinkovite kot 20.000 vojakov OZN in AU. Kitajske kamere za 20 EUR ustavijo lokalne posiljevalce, ki jih pošilja genocida obtožena sudanska vojaška hunta in omogočajo prost prenos dokazov prek satelita Sodišču za zločine proti človeštvu v Haagu (www.cinemaforpeace.com/icc.htm) in zainteresiranim medijem.

Na sliki: Jaka Bizilj s Suleimanom Jamousom in mini kamerami.

      

Copyright © 2017. All Rights Reserved.